Personvern

Informasjon om personvernet ditt når du besøker nettsiden.

Elektronisk lagring av personopplysninger kommer inn under Lov om behandling av personopplysninger (personopplysningsloven). Vi vil nedenfor redegjøre for hva dette innebærer og hvordan hensynet til personvernet blir ivaretatt. Det er et viktig mål for oss å respektere og ivareta ditt personvern når du benytter våre løsninger.

Når du sender inn bidrag til itjenestefornorge.no vil ditt navn, epostadresse, telefonnummer og postnummer bli registrert sammen med ditt bidrag. Dette er nødvendig for å sikre at de som sender inn bidrag er reelle personer og for å kunne spore opp innsenderen dersom bidraget inneholder ulovlig informasjon. Ingen opplysninger kan registreres før du på forhånd har gitt ditt samtykke. Dette samtykket gis utrykkelig når du registrerer ditt bidrag, ved å krysse av for at du er kjent med våre retningslinjer for personvern og at du samtykker i behandlingsmåten for opplysningene.

Du har på anmodning rett til å se opplysningene vi har registrert om deg. Dersom opplysningene er unøyaktige, ufullstendige eller irrelevante, har du rett til å be om at opplysningene endres eller slettes. I slike tilfeller skal vi gjøre alt som innen rimelighetens grenser er mulig for å etterkomme din anmodning så raskt vi kan.​ Opplysningene vil ikke bli utlevert til andre med mindre dette er pålagt gjennom lov eller forskrift, eller ved mistanke om straffbare forhold relatert til bidraget.

Forsvarssjefen er behandlingsansvarlig for personopplysningene som registreres på itjenestefornorge.no. Opplysninger i skjemaet for å sende inn bidrag overføres kryptert mellom din datamaskin og Forsvarets servere.

Trafikklogging

​Forsvaret innhenter besøksstatistikk for sine nettsider. Opplysningene benyttes kun i forbindelse med driften og videreutvikling av tjenesten.

Informasjonskapsler (cookies)

Itjenestefornorge.no bruker informasjonskapsler (cookies). Dette er en liten fil som identifiserer nettleseren din. Gjennom å lagre brukerinnstillinger og spore brukertrender brukes informasjonskapsler til å forbedre kvaliteten på tjenesten. Nettleseren kan stilles inn slik at den avviser alle informasjonskapsler, eller slik at den varsler deg når en informasjonskapsel sendes. Vær oppmerksom på at du ikke vil få tilgang til alle tjenestene hvis informasjonskapsler er deaktivert.

Det samles ikke inn personlig informasjon, og kapselen slettes når du avslutter nettleseren. Det lagres heller ingen informasjon på din datamaskin når du har avsluttet nettleseren.

Eksterne lenker

Lenker på itjenestefornorge.no kan sende deg videre til nettsteder som er utenfor Forsvarets kontroll. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan operere med andre regler for personvern og sikkerhet.

Endre informasjonskapsler på itjenestefornorge.no
Her kan du endre innstillingene på hvilke informasjonskapsler du godtar at vi bruker på itjenestefornorge.no.