Mat og andre "trivielle" ting.

Har du en historie fra denne operasjonen? Del den her
Skrevet av
Kristoffer M. Hansson, Guard Platoon, Doboj

Land:
Bosnia-Hercegovina / Kroatia

Da vi ankom NordPol Barracks, en leir vi regelrett tok fra Serberne, var det så som så med en del ting. Det var 1 fungerende dass totalt i leiern som huset 500 personer. Og den "konfiskerte" sykehus personellet (av åpenbare hygieniske grunner). Det var ingen dusj og knapt nok vann til å drikke. I tillegg lå det miner, granater og panservern granater strødd på rommene. De svenske kokkene hadde utstyr til å lage mat til omtrent 200 mann. Så maten var ikke allverden. (Ikke kokkenes skyld. De gjorde en formidabel innsats).

I denne sammenheng ble det mye stridsrasjoner. Jeg har aldri vært noe særlig glad i den norske "død mann på boks". Og jeg må si at dette kuliminerte på en eskortetur der jeg endte opp med å sitte bak vogna, på en eller annen grusvei over et fjell, og spiste "død mann på boks" med min nyojlede bajonett som bestikk. Dette minnes jeg som mitt soleklare kulinariske bunn nivå. Til og med ugjæret lokalt egyptisk øl, slår ikke dette. Urgh!!!

Heldigvis fikk vi god kontakt med dama med kontroll over USA sitt lager av MRE's (meal ready to eat). Så vi kjørte stadig turer til henne på Tuzla Air Base og fylte opp. Har ikke spist "død mann på boks" siden. Har faktisk en boks liggende i en eller annen eske i kjelleren. Og der blir den liggende, for å si det sånn.

Etterhvert noen uker fikk svenskene ordentlig kjøkken. Og maten ble markant bedre.